LC Waikiki’nin Satışları Mevsimden mi Etkileniyor?

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük satışları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İklim koşullarının satışları etkilediğini belirten Küçük, havalar nedeni ile Ocak ayından bu yana perakende satışların etkilendiğini söyledi. Bunun yanı sıra kurdaki artışın da satışlarda etkili olduğunu dile getiren Küçük, seçim arefesinde olmamız ve turist sayısında azalmanın da satışları etkilediğini belirtti. Ama satışlardaki en büyük etki mevsimden kaynaklanıyor.

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Şu anda perakende sektöründe belirgin olarak mevsimsel bir etkinin yaşandığını dile getirerek, Rusya’da yaşanan krizin ve turist sayısındaki azalmanın bile satışları etkilediğini söyledi. Her ne kadar başrolde iklim görülse de kurdaki artış ve yaklaşan seçimler de satışları etkiliyor.

Vahap Küçük, sektör olarak Ocak ayı satışlarının iyi olduğunu belirtti ve mağazalarının bazılarında yüzde 50’ye yakın büyüme gördüklerini söyledi. Havaların ocak ayında soğuması ile birlikte ertelenmiş bir satışı gerçekleştirdiklerini söyleyen Küçük, bunun iklimsel bir artış olduğunu da sözlerine ekledi.

Vahap Küçük, Şubat ve martta ise havaların katı geçmesinin arzu ettikleri büyüme rakamlarına izin vermediğini dile getirerek, bu konuda da yine iklimin etkisinin büyük olduğunu söyledi. Kendileri için durumun böyle olduğunu ama bunun her marka için geçerli bi şey olmadığını belirten Küçük, iklim etkisini Nisan ayında bazı kar yağan bölgeler de daha çok gördüklerini de söyledi.

Vahap Küçük, LC Waikiki’nin en mühim özelliğinin odaklanma olduğunu belirterek, LC Waikiki’nin yıllardır kendi kazandığı sektöre enerji harcadığını belirterek, bir çok sektör son 26 yılda moda oldu dedi. Lc Waikiki’nin bu sektörlerin hiç birine girmediğini belirten Küçük, sadece şirket ortaklarının başlka alanlarda bireysel yatırımları olduğunu söyledi. Küçük, kendisinin de enerjiye yatırım yaptığını açıkladı.

LC Waikiki Rakamları

- 2014’te yekün 240.3 milyon sayı ürün satışı.

- 23 ülkede yekün 500’ü aşkın mağaza

- Türkiye’de 387 mağaza.

-2014 senesinde haftada yekün 12 milyon, yurt içinde 10 milyon, yurt dışında 2 milyon ziyaretçi.

- Yurt dışında 22 ülkede, 86 şehirde, yekün 130 mağaza.

- LC Waikiki’nin 2014 cirosu: 2.53 milyar dolar. 2015 sonu ciro hedefi ise 2.7 milyar dolar.

 

Editör: TE Bilisim