Kendi İşimi Nasıl Kurarım?

-Hayalinizi Tanımlayın

İlk olarak ne yapmak istediğinizden emin olun. Bir liste yapın ve bu listede neler yapmak istediğinizi sıralayın. Başarılı olmak içi nelere ihtiyacınız var, ne yaparsanız işiniz daha hızlı ilerler sorularının yanıtlarını mutlaka verin.

-Neye ilginiz olduğunu belirleyin

Bir işi yapmanız için o işte uzman olmanız gerekmez. Sadece o iş için yeteneğiniz olup olmadığına bakmanız gerekir. Seçtiğiniz iş alanıyla ilgili doğuştan kabiliyetli olmanız gerektiğini söyleyen zihinsel engellerinizi kaldırın. Yetenek sonradan da ortaya çıkabilen bir şeydir. Önemli olan bir fikriniz olsun.

-Araştırma yapın

İlgilendiğiniz alan hakkında bir araştırma yapın. Bunun için internetten faydalanabilirsiniz. Eğer bir araştırma yapacaksanız şu soruların cevaplarını arayın;

  • Fikriniz için bir pazar/piyasa mevcut mu?

  • Piyasada benzer ürün veya hizmet var mı?

  • Düşündüğünüz endüstrinin devleri kimler ve işlerini nasıl yönetiyorlar?

  • Müşterileriniz kimler?

-Seçeneklerinizi Azaltın

Yukarıda saydığımız soruları cevapladınız. Artık kalan sonuçları değerlendirmenin zamanı geldi. Eğer bir liste oluşturmuşsanız, uygun olmayan maddelerin üzerini çizmeye başlayın. Daha sonra ise şu noktaları düşünün;

  • Evden çalışma fikrinizin fizibilitesi

  • Para, enerji ve zaman yatırımı.

  • Bütçeniz – Dış kaynak kullanabileceğinizi unutmayın.

-Asla vazgeçmeyin

 

Size bütün bu aşamaları gerçekleştirmek çok zor gelebilir. Ama bunları küçük parçalara bölerek de yapabileceğinizi unutmayın. Arkadaşlarınız veya ailenizle bir araya gelerek beyin fırtınası yapın ve her fikri bölümlere ayırarak değerlendirin. Hiçbir şey bir yatırım için gereken zaman ve enerjiden daha önemli değildir. Sürekli olarak kendinize bu işi ne kadar istediğinizi ve sonucunda neler kazanacağınızı hatırlatarak iş için motive olun. Asla vazgeçmeyin ve sonuçta kazanacağınızdan emin olun.