Son yıllarda en çok yatırımların yapıldığı şehirlerden bir tanesi olan Samsun'a dev bir proje daha yapılıyor. Kamu kurum ve kuruluşların ortak çalışması ve bütçesi ile yapılacak olan proje kapsamında hem Samsun'un lojistik anlamda hacmi genişleyecek hemde 3 bin kişiye yeni istihdam kapısı doğacak.

Ulaslararası bir lojistik merkezi olmaya aday olacak olan Samsun'a yapılacak lojistik köy projesi kapsamında 3 bin kişiye istihdam fırsatı verilecek. Samsun'a yapılacak olan lojistik köy projesi kamu kurumlarının bütçesi ve ortak projesi ile yapılıyor.

KAMU KURUMLARININ PROJESİ

Buna göre Samsun'a yapılacak olan lojistik köy projesinin büyük bir hissesi Samsun Büyükşehir Belediyesine ait iken yine Ticaret ve Sanayi Odası, Tekkeköy Belediyesi ile Merkez Organize Sanayi Bölgesi'de Samsun'a yapılacak olan lojistik köy projesine ortak hissedarlar.

TİCARET MERKEZİ OLACAK

Samsun'a yapılacak olan lojistik köy projesi ile Samsun'un kalkınmasına ciddi bir değer kazandıracağı gibi bu projenin ülke ekonomisine de ciddi faydası olacak.

Bu proje sayesinde ithalat ve ihracat ürünleri kolay bir şekilde Samsun lojistik köy projesinde saklanabilecek. Ekonomiye bu proje can katacağı gibi uluslararası anlamda da önemi bulunan proje sayesinde 3 bin kişi bu projede kendisine iş imkanı bulacak. İlerleyen günlerde bu proje hakkında detaylar geldikçe sizi bilgilendireceğiz.