Ülkemizde bilindiği üzere farklı kurum ve farklı pozisyonlarda istihdam etmekte olan yüz binlerce taşeron işçi bulunmaktadır. Taşeron yasasını çıkması ile işçiler kamuya geçebilmek için müracaatlarını yaptı sonuçlar açıklandı ve olumlu yanıt alan işçiler taşeron sınavına tabii tutulacak.

Buna göre işçilere taşeron sınavları düzenlenmekte olup sınavların 22 Mart 2018 tarihi itibari ile sona ermesi ve işçilerin de 2 Nisan 2018 tarihinde kamuya geçmesi bekleniyor. Peki kadroya geçecek olan taşeron işçilerin maaşlarına zam yapılacak mı, taşerona zam yapılacak ise ne kadar zam verilecek?

TAŞERONA ZAM YAPILACAK MI?

Farklı kurumların farklı pozisyonlarında istihdam etmekte olan taşeron işçiler bilindiği üzere 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile kadroya geçecektir. Peki kadroya geçecek olan taşerona zam yapılacak mı bu konu hakkında her hangi bir bilgi var mı?

Buna göre İşin Olsa ekibi olarak yaptığımız araştırmalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun açıklamalarında genel olarak işçilerin aynı pozisyonlarda istidam edeceği ve maaşlarının da aynı kalacağına yönelik ifadeler kullandığını gördük. Buna göre kadroya geçecek olan taşeron işçilerin maaşlarına zam yapılması şu an için beklenmemektedir. Ancak taşeron işçilerin maaşlarına zam yapılması durumu söz konusu olursa yine kamuoyuna yapılacak olan tüm duyurular İşin Olsa sitemiz aracılığı ile sizlerde öğrenebilirsiniz.

KADROLU TAŞERON İŞÇİ MAAŞLARI BURADA

Editör: TE Bilisim