Türkiye'nin dört bir yanında istihdam etmekte olan taşeron işçilere hükümet, Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ortak çalışma yürütmesi sonucu 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile kadro verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da toplam 900 bin işçiye devlet güvencesinin verildiği belirtildi.

Buna göre taşeron işçiler kadroya geçmesi ile birlikte alt iş veren özel şirketler ile muhataplarını kesti. Bundan sonra işçiler devlet ile sözleşmesini yaptı artık devlet güvencesi altında çalışacaktır. İşçiler bu habere sevindiği gibi yine kadroya geçen taşeron işçilere verilecek mali ve sosyal haklar açıklandı.

İŞÇİLERE VERİLECEK MALİ VE SOSYAL HAKLAR

Kadro alan taşeron işçilere yılda 5'er gün olmak üzere iki senede toplam 10 günlük ikramiye ödemesi verilecek. Eğer işçiler bir yıldan az çalıştıysa çalışma sürelerine göre prim verilecek. En fazla üç çocuk için çocuğu olanlara her ay 25 TL ücret, çalışılan gün boyunca iş yerinde yemek verilmiyorsa 5 TL, her ay yakacak yardımı 30 TL, şoförlere çalıştıkları gün boyunca direksiyon primi 2 TL, temizlik işçilerine bulaşıcı hastalık primi çalışılan günler boyunca 2 TL, güvenlik görevlilerine çalıştıkları gün boyunca silah tazminatı 2 TL, öğrenimde olan çocuğu olan işçilere yılda bir kere ilkokul için 100 TL, ortaokul 110 TL, lise 120 TL, yükseköğretim 140 TL, Ramazan ve Kurban bayramında 75 TL, evlenenlere evlendiğinde 140 TL, askere giden işçilere 300 TL yardım ücreti verilecektir.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim