Resmi Gazetede yayımlanarak yasallaşan annelere kreş yardımında yeni fiyat güncellemesi yapıldı. Kadın istihdamına büyük bir oranda katkı sağlamak amacıyla çalışan annelere çocuk başına verilen kreş yardımı için yeni bir karar yayımlandı. Bakanlar Kurulunda alınan karara göre daha önce 304 TL olarak ödenen kreş yardımı ne kadar ödenecek?

2018 KREŞ YARDIMI ÜCRETİ;

Resmi gazete yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararlarına göre tapu işlemlerinde alınan vergi oranlarında da indirim yapıldı. Daha önce Binde 20 iken yeni oran Binde 15 olarak değiştirildi. Bu KDV oranı 31 Ekim 2018 tarihine kadar uygulanacak. 31 Ekim tarihinden sonra ise Binde 20 alınmaya devam edilecek. Çalışan annelere gelen sürpriz haber ise kreş yardımında oldu. Bilindiği gibi çalışan anneler çocuklarının bakımı konusunda yaşanan zorlu sürece katkı sağlanması amacı ile çocuk başına 304 Tl destek verilmekteydi.  Çalışan anneler başvuru şartlarını taşımaları halinde başvuru yapmakta ve kabul olunan annelere kreş yardımı ödenmekteydi. Başvuru şartlarına herhangi bir değişikliğe gidilmeden yeni ücret tarifesi 1015 Tl oldu. Peki kreş desteği nasıl alınır?

KREŞ DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Kreş yardımında yoğun bir başvuru yapılmakta. Maliye Bakanı Naci Ağbal kreş desteği için ayrılan bütçenin 4,3 milyar olduğunu açıkladı. Başvurular ile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının illerde bulunan merkezlerinden yapılabilecek. Kreş desteğinde bulunmak için iş hayatında bulunan çalışan anne olmak gerekiyor. Başvuruların değerlendirilmesinde annenin maaş miktarı da göz önünde bulunduruluyor. Düşük ücretle çalışan annelere öncelik veriliyor.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim