İzmir'de ATM hırsızları yakayı ele verdiler. Polis ekipleri, ATM'lere düzenek yerleştirerek bir çok vatandaşı tuzağına düşüren ATM farelerini yakaladı, Hırsızlar yapmış oldukları bu olaydan 50 bin lira haksız bir kazanç elde ettiler.


İzmir Emniyeti'ne bağlı polis ekipleri, bazı kişilerin banka kart bilgilerinin kopyalanarak bilgileri dışında hesaplarından para çekildiği, harcama yapıldığı şikayeti üzerine çalışma başlattı.

Soruşturma kapsamında olayın faillerinin M.M.G (43) ve R.O (32) olduğunu tespit eden polis, şüphelilerin Türkiye'nin farklı illerindeATM'lere yerleştirdikleri "kart kopyalama düzeneği" ve "mini kamera" yardımıyla vatandaşların kartı bilgilerini kopyaladıklarını belirledi.

Kart şifrelerini öğrenen zanlıları, bu kartlarla işlem yaptıklarını tespit edildi. Yapılan operasyonla zanlılar gözaltına alındı.M.M.G. ve R.O'nun kullandığı diz üstü bilgisayarını inceleyen ekipler, ATM'lerde işlem yapan vatandaşların şifrelerini ele geçirmek için kurulan mini kamera düzeneğine ait çok sayıda video kaydı ele geçirdi, zanlıların yakalanmamak için gittikleri illerde kısa süre kaldıklarını belirledi.

Zanlıların, İzmir'de 15 farklı ATM üzerinde yaptıkları kopyalama işlemiyle 50 bin lira haksız kazanç elde ettikleri de ortaya çıkarıldı.Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı.

Yetkililer, vatandaşların bu tür olaylara karşı hesap hareketlerini düzenli kontrol etmeleri ve ATM'lerde şifre girişi sırasında elleriyle perdeleme yapmaları uyarısında bulundu.

Editör: TE Bilisim