Firmaların izinsiz gönderdiği reklam mesajları yasaklanmıştı. Ancak firmalar yeni bir yol bulmuş ve müşterilerine onay mesajı göndermeye başlamıştı. Artık bu SMS'lere de onay almak zorlaşacak. İşte ayrıntılar...

Elektronik iletişim araçlarıyla yapılan ticari iletişime dair bilgi verme yükümlülüklerine ve ticari elektronik iletilerde uyulması gereken hususlara ilişkin usul ve esasları düzenleyen “Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmeliği” yürürlüğe girdi.

ONAY ALMAK ZORUNLU OLACAK

 

Buna göre yönetmelik gerçek ve tüzel kişilerin mal ve hizmetlerini tanıtmak, pazarlamak ya da işletmesini tanıtmak veya bunları başkaları adına gerçekleştirmek amacıyla elektronik iletişim araçlarıyla yapılan her türlü ticari iletişimi kapsıyor. Yönetmeliğe göre, hizmet sağlayıcının mal ve hizmetlerini tanıtmak, pazarlamak ya da kutlama ve temenni gibi içeriklerle tanınırlığını artırmak amacıyla alıcıların elektronik iletişim adreslerine gönderdiği ticari elektronik iletiler için önceden onay alınacak. Alıcı istediğinde hiçbir gerekçe göstermeksizin ticari elektronik ileti almayı reddedebilecek. Onay talebine sessiz kalınması durumunda talep reddedilmiş sayılacak. Şikayet başvuruları, ticari elektronik iletinin gönderildiği tarihten itibaren üç ay içinde, elektronik ortamda e-Devlet Kapısı veya Bakanlığın internet sitesi üzerinden ya da yazılı olarak il müdürlüğüne yapılacak.

Editör: TE Bilisim