Birkaç senedir hükümet işsizlik maaşı için önemli çalışmalar başlattı ve sevindirici yol katetti. İşsizlik maaşına önce zam geldi ve daha sonra işsizlik maaşı ödemeleri 10 aya kadar çıkartıldı. Şimdi hükümet yeniden çalışmalarını başlattı ve işsizlik maaşı için önemli düzenlemeler yapılacağını duyurdu.

Bilindiği üzere şu anda işsizlik maaşı en fazla asgari ücretin yüzde 80'i üzerinden veriliyor. Yani işsizlik maaşı ile asgari ücret ya da daha fazlasında ödeme alınamıyor. Yüksek maaşlı çalışanların bir anda geçim sıkıntısı yaşamaması için hükümet harekete geçti bundan sonar işsizlik maaşları 2 bin lira ya da 2 bin 500 lira üzerinden hesaplanabilir.

ÖDEME SÜRESİ ARTACAK

İşsizlik maaşı şu anda 10 ay boyunca ödenmektedir. Hükümet bu konuda da çalışma başlattı ve işsizlik maaşının 12 ile 14 ay boyunca ödenebilmesi için görüşmeler yapıyor. Buna göre yüksek prim ile çalışan birisi 2 bin 500 lira işsizlik maaşı ile 14 ay boyunca maaş ödemesi alabilir. Esnafında kendi prim günün ödemesi ile işsizlik maaşına başvuru yapabilmesi için çalışmalara başlandı.

Yine bilindiği üzere işsizlik maaşını alabilmek için en az 600 günlük primin olması gerekmekte ve işten ayrıldıktan bir ay içerisinde adayın müracaat etmesi gerekmektedir. İşsizlik maaşına bu konu hakkında da düzenlemeler yapılacak ve işten ayrılanlar istediği zam başvurusunu yapabilecek yine prim günü şartında da hafifletmeye gidilmesi hedeflenmektedir. İşsizlik maaşında yapılacak önemli düzenlemeler için açıklama bekleniyor.

TÜM EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim