Ülkemizde bir dönem sigortalı çalışıp işsiz kalanlara yatırılan sigorta primlerine göre 10 ay süre boyunca işsizlik maaşı verilmektedir. Yapılan düzenlemeye göre işsizlik maaşı 1300 lira seviyesine kadar çıkabilir. Bu rakamın daha da artması gündemde.

Avrupa ülkelerinde işsizlik maaşı bireylere yatırdığı sigorta süresi kadar sınırsız olarak verilmektedir. Türkiye'nin ekonomisinin iyileşmesi ve refah seviyesini artması ile verilen işsizlik maaşı miktarının da artırılması için çalışmalar yapılmaktadır.

2 Bin Liradan Fazla Maaş Verilecek

İşsizlik maaşının artırılması için yürütülen çalışmaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yakından takip etmektedir. Buna göre yapılan açıklamalarda işsizlere verilecek maaş fonunda 100 milyar liraya kadar birikim elde edildi. Bu rakam işsizleri uzun bir süre idare edebilecek düzeyde olduğu için maaşın 2 bin lira ve daha da üzeri seviyesine çıkartılması beklenmektedir. Aynı zamanda 10 ay boyunca verilen maaş süresinin de 6 aylık süre artışı ile 16 ay boyunca verilmesi planlanıyor. Şu anda konu hakkında resmi açıklama yok ancak yapılan çalışmalar ile kısa zaman içerisinde işsizlik maaşının 2 bin lira seviyesine gelmesi beklenmektedir. Çalışırken sigorta prim ücretlerinin yüksek gözüktüğü kişilere işsizlik maaşının 2 bin liradan daha fazla verilebileceği de bahsi geçen konular arasında yer almaktadır.
Editör: TE Bilisim