Emekliler ve çalışanlar gibi işsizler de 2018 yılı içerisinde artış gösterilen ücretlerden kendilerine düşen Hakkı alabilecekler. Asgari ücrete bağlı olarak hesaplanan İşsizlik ücreti de yeni yılla birlikte brüt 2 bin 29 liraya çıkarıldı.Yani Buna göre ir işsizlik maaşı almak isteyen kişi en düşük İşsizlik maaşını damga vergisi hesapla nasıl düşüldükten sonra 805.63 liradan en yüksek ise bin 611.28 liradan alabilecek.

NE ZAMAN BAŞVURU YAPMAK GEREK?

İşsizlik maaşınızı alabilmeniz için Çalıkuşu olduğunuz işyerinde işinizin pes edilmesinin ardından gelecek olan 30 gün içerisinde Bulunmuş olduğunuz il ve ilçedeki İŞKUR'a başvuru yapmanız gerekmektedir. 30 gün  içerisinde başvurunuzu yapmadığınız takdirde bu hakkınızı kaybedeceksiniz.30 günlük süreyi geçerseniz almayı hedeflediğimiz ücreti sadece alamıyorsunuz başvuru yapmış olduğunuz günden itibaren olan ayları alabiliyorsunuz.

Sizlere en yakın İŞKUR Müdürlüğü'ne şahsen yapacağınız başvurularınız da kimlik bilgisi ve iş yeri tarafından sizlere verilen ayrılma belgesini yanınızda bulundurmanız yeterli olacaktır. Ayrıca başvurunuzu İŞKUR'un internet sayfası üzerinden de yapabilirsiniz.

Son üç yıl içerisindeki çalışmalarınıza bakılarak İşsizlik maaşını alma süreniz belirlenirken, 600 gün sigortası olan bir kişi 6 ay, 900 gün çalışan bir kişi 8 ay ve 80 gün sigortalı olarak çalışan ise 10 ay işsizlik sigortasını alabiliyor.

Editör: TE Bilisim