Ülkemizde vasfı bulunmayan kişiler için İŞKUR çalışmalar yürütmekte kurslar ile hizmet vermekte ve adaylara belgeler vererek vasıfsız kişilere vasıflı hale getirmektedir. Yine geçtiğimiz haftalarda İŞKUR'dan annelere bir müjde daha verilerek 2 ile 5 yaş arasında çocuğu olan annelere bakım desteğinin verileceği belirtildi. Peki bu ücret nasıl alınır? Annelerin 400 TL'lik bakım desteğini alması için nasıl başvuru yapması gerekiyor?

BAKIM DESTEK ÜCRETİ NASIL ALINIR?

Türkiye İş Kurumu İŞKUR aracılığı ile 2 ile 5 yaş aralığında çocuğu olan annelere 400 TL bakım desteği veriliyor. Peki bu bakım desteğinden yararlanmak isteyen annelerin ne yapması gerekiyor? Buna göre annelerin sanayi sektöründe İŞKUR tarafından düzenlenen meslek eğitimlerine katılması gerekmektedir. Meslek eğitimlerine katılan anneler aylık olarak 400 TL bakım ücreti alacaktır.

Meslek eğitimi alan kişilere günlük gider ücreti olarak 25 TL - 45 TL aralığında ücret almaktadır. Bu ücretlerden hariç olmak üzere 2 ile 5 yaş aralığında çocuğu olan anneler eğer sanayi sektöründe mesleki eğitim kurslarına katılırsa aylık olarak 400 TL bakım ücreti daha alacaktır. Kurslar hakkında bilgi edinmek isteyen adayların https://goo.gl/V8zm7D linkini kopyalaması ve tarayıcılarının url bölümüne yapıştırması gerekmektedir. Bu link üzerinden adaylar tüm eğitim ve kursları görebilecektir.

Editör: TE Bilisim