A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanları maaşları ne kadardır?

A sınıfı az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli olmak üzere tüm tehlike sınıflarında çalışabileceği için iş güvenliği uzmanlarının sınıflarından en fazla maaşı alanlar A sınıfı sertifikaya sahip olanlardır. Fakat A sınıfı iş güvenliği uzmanlarının aldıkları maaş kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Söz konusu uzmanların baktıkları işyeri sayısı, işyerlerinde bulunan toplam personel sayısı ve iş yerlerinin tehlike sınıfları gibi unsurlar alınan maaşları etkilemektedir.

B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanları maaşı ne kadardır?

B sınıfı sertifikaya sahip olan iş güvenliği uzmanlarının da iş alanları oldukça geniştir. Fakat A sınıf kadar geniş bir iş alanına sahip değildir. B sınıfı uzmanları az tehlikeli ve tehlikeli sınıfında olan yerlerde görev yapabilmekte iken çok tehlikeli olan yerlerde görev yapamamaktadır. B sınıfı iş güvenliği uzmanlarının aldıkları maaş hakkında tıpkı A sınıfı uzmanları gibi net bir şey söylemek mümkün değildir. Çünkü görev yaptıkları işyeri sayısı, işyerinin tehlike sınıfı ve işyerinde bulunan çalışanların sayısı gibi hususlar maaşları doğrudan etkilemektedir.

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanları maaşı ne kadardır?

C sınıfı sertifikaya sahip olanlardır. A ve B sınıfı sertifikaya sahip iş güvenliği uzmanlarına göre çok daha az maaş almaktadırlar. Bir iş yerinde görev yapan ya da OSGB bünyesinden faaliyet gösteren C sınıfı sertifikaya sahip uzmanlara genellikle asgari ücret ödenmektedir. Fakat bu sınıfta bulunan uzmanlar farklı yerlerde de uzman olarak çalışarak aldıkları maaşları yükseltebilmektedir. Bundan dolayı C sınıfı sertifikaya sahip olan uzmanlar ortalama olarak 2.200 lira ile 2.500 lira arasında maaş almaktadır.

Editör: TE Bilisim