İkinci El Otomobile Zam Gelebilir

Özel tüketim vergisindeki artış ve döviz kurlarının yüksek seyretmesi ikinci el otomobili de vurdu. Sıfır otomobillere büyük oranda zam gelmesinin ardından ikinci el araçlar için de zam sinyalleri gelmeye başladı. İlkbahar aylarının gelmesi ile talebin arttığı ikinci el otomobillerde zam kapıda.

İkinci el oto satan galericiler talebin yükselmesine karşı temiz araç bulamamaktan dert yanıyor. Galericiler modeline göre araçlara şimdiden 2-3 bin tl zam yaptı bile, fiyatların bir iki ay içinde daha da zamlanması öngörülüyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bursa Oto Galericileri Sitesi Başkanı Rasim Hazar, senenin ilk çeyreğini durgun kapatan ancak mart ayının ortalarından itibaren hareketlenmenin ilk sinyallerini veren ikinci el vasıta piyasasında baharın gelmesi ve havaların da ısınması ile beklenen hareketliliğin başladığını dile getirdi.

Baharın gelmesi ve sıfır otomobil fiyatlarının yükselmesi ile ikinci el otomobil piyasasında büyük artış yaşanmaya başladığını söyleyen Hazar, sadece Bursa’da değil bütün Türkiye’de temiz otomobil bulmanın çok zor olduğunu dile getirdi. Otomobil fabrikalarının çok olduğu Bursa’da bütün ilçelerin otomobil almak için Merkezi tercih ettiğini söyleyen Hazar, Bursa’da bulunan araçların yıpranma payının diğer illere oranla yüzde 10 daha az olduğunu söyledi. Şu anda ellerinde bulunan araçların kış aylarında temin edildiğini söyleyen Hazar, fiyatların da sınırlı oranda zamlandığını dile getirdi. İkinci el araç almanın şu an tam zamanı olduğunu vurgulayan Hazar, bir ay sonra ikinci el otomobil fiyatlarında büyük zam olacağını kaydetti. Şu anda ellerinde bulunan otomobillerin modeline göre kış aylarına oranla 2-3 bin lira zamlı olarak satıldığını söyleyen Hazar, gelecek aylarda araçların daha zamlı alınıp daha zamlı satılacağını söyledi.

 

Şu an piyasada hala doğan, kartal ve şahin marka araçların rağbet gördüğünü belirten Hazar, bu araçların alım gücü düşük kişiler için ideal olduğunu da sözlerine ekledi.  

Editör: TE Bilisim