Ülkemizde bilindiği üzere 12 milyona yakın emekli bulunmaktadır. Emeklilerin refah seviyesinin artırılması ve daha fazla kazanç elde edebilmeleri için çalışmalar tüm hızıyla sürmektedir. Yine emeklilerin tatil yapabilmeleri için de hükümet bu konuda çalışmalarını sürdürmektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamasında 12 milyon emeklinin standartlarını yükselttiklerini söyleyerek emekliler için yeni bir çalışma yaptıklarını ve bu çalışmanın Türk Hava Yolları tarafından da destekliğini belirterek Ege ve Akdeniz'de bir milyon emeklinin tatil yapması için olanakları hazırlama çalışması içerisinde olduklarını duyurdu.

TURİZMCİLERE ÇAĞRI YAPILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamasında Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesinde ki turizmcilerin otellerini Ekim ayından kapatarak Mart ayına kadar açmadıklarını belirtti. Ekim ayı ile Mart ayı arası bu tesislerin açılarak hedef bir milyon emeklinin tatil yapabilmesi için olanakların sağlanması için çalışma yürüttüklerini duyurmuştu.

Söz konusu projenin Türk Hava Yolları tarafından da desteklendiği bilinirken Ekim ayı ile Mart ayında kapanan otellerin açık kalması amaçlanmakta ve bu aylarda hedef bir milyon emeklinin bir haftalar ya da on günlük tatil paketlerinden yararlanması amaçlanmaktadır. Şu an için bu tatil programı hakkında yeni detaylar bulunmuyor ancak gerçekleşirse uygun fiyata emeklilerin tatil yapabilmesi sağlanacak.

EMEKLİLERE ÖZEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim