Birkaç gün içerisinde HSBC Türkiye’nin ING Bank’a satışının bitmesi bekleniyor. Uzun süredir gündemde olan anlaşmada artık sona gelindi. İşte ayrıntılar…

HSBC'nin Türkiye biriminin uzun süredir ING Group’a satılması gündemde idi. Sorunlu operasyonlarında bir adım atmak isteyen HSBC, Türkiye dahil dört ülkede bulunan birimlerini satışa çıkardı. HSBC'nin Türkiye biriminin talini ise ING Group oldu. Bazı gazetelerde anlaşmanın birkaç gün içerisinde biteceği dile getirildi. Satış tutarının ise 700-750 milyon dolar civarında olabileceği tahmin ediliyor.

Reuters’tan yapılan açıklamaya göre anlaşmanın bir iki gün içinde tamamlanabileceği belirtildi. Bu gibi anlaşmalarda tutarın ilerleyen zamanlarda hafif değişiklikler gösterebileceğini belirten kaynaklar, yine de anlaşmanın 700-750 milyon dolar civarında sonuçlanacağını düşündüklerini belirtti.

 

HSBC Türkiye için ING’nin yanı sıra bazı başka firmalar da teklifte bulunmuştu. Bahreyn merkezli Arab Banking Corporation (ABC) ve Fransa merkezli BNP Paribas’ın teklifini bağlayıcı bulmayan HSBC, ıng Group’tan gelen bağlayıcı teklifi değerlendirişti.