Türkiye geneli hayvancılığın yeniden geliştirilebilmesi için köylülere veren destekler artırıldı, her hangi bir imkanı olmayan kişilere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı aracılığı ile ciddi miktarlarda hibe ücretleri verilmeye başlandı. Buna göre yine Türkiye geneli nasıl sanayi için Organize Sanayi Bölgeleri kuruluyor aynı projeler şimdi hayvancılık sektörü için de yapılmaya başlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ahmet Arslan Kars'ta bir araya gelerek Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Hayvancılık Bölgesi için temel atma töreninde açıklamalarda bulundu ve istihdam konusunda açıklama yaptı.

BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafında yapılan duyuruda çiftçiye verilecek olan 14,5 milyar liralık desteğin 10 milyar lirasının verilmiş olacağını söyleyerek Kars ilinde yapılan bu proje kapsamında bin kişiye istihdamın sağlanacağı ve bu proje ile enerji üretiminin de başlayacağını müjdeledi. Yine mazot desteği hakkında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve Cumhuriyet Halk Partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu eleştiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba çiftçiye verilen mazot ücreti için yarısı sizden yarısı bizden kapsamları hakkında bilgi verdi.

Editör: TE Bilisim