Ülkemizde bilindiği üzere gençlerin kendisini geliştirebilmeleri için pek çok alan da yeni projeler üretilmeye devam ederken özellikle bu alanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu çok önemli çalışmaları sürekli olarak yürütmeye devam etmektedir.

Bir süredir kamuoyuna sürekli haberleri dönmekte olan gençlere iş garantisi verilecek, 10 bin TL'lik eğitim için kullanılabilecek kupon yardımı parasının verileceği konu görüşülürken İşin Olsa ekibi olarak bu haberlerin detaylarını ve Bakan Jülide Sarıeroğlu'nun yaptığı açıklamaları sizlere sunuyoruz.

İŞ GARANTİSİ SUNULACAK! 10 BİN LİRA VERİLECEK

Kendilerini özellikle bilişim sektöründe geliştirmek isteyen gençler İŞKUR tarafından kurslara alınacak bu kursların ortalama olarak 8 ay boyunca sürmesi beklenmektedir. 8 ay boyunca sürecek olan bu kurslarda gençler bilişim alanında kendilerini geliştirmiş olacak ve İŞKUR'un özel firmalar ile yaptığı anlaşmalar sayesinde bu kursları bitiren gençler özel sektör firmalarına yerleştirilecek. Bu sayede iş garantisi verilmiş olacak.

Yine kendisini geliştirmek isteyen gençler için 10 bin liralık kupon yardımı verilecek ve gençler bu kuponları eğitim alanlarında kendisini geliştirmek için kullanılabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da pilot illerin belirleneceği başvuruların alınacağı ve tahmini olarak Temmuz ayı itibari ile bu uygulamaya başlanacağı belirtildi. Gelişmeler oldukça bu konuları sizlere duyurmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim