Ülkemizde tarım ve hayvancılık alanlarında gelişmeler yaşanması ve dışa bağımlı bir duruma gelinmemesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı her sene yeni çalışmalar gerçekleştirmektedir. Buna göre genç çiftçi projesi bu sene de uygulanacak ve Resmi Gazete aracılığı ile konu hakkında bilgi verildi.

Genç çiftçi projesi kapsamında on binlerce kişiye 30 bin TL'lik geri ödemesiz hibe ücreti verilecek. Peki hangi alanlarda proje yapılaması gerekiyor Buna göre 30 bin TL hibe ücretini alacak olan gençlerin Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliği ve bal üretimi, arı sütü, ana arı, polen ve benzeri arı ürünleri üretimi, ipek böceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı, serbest sistem yumurta tavuğu yetiştiriciliği ve tesis yapımı, kapama meyve bahçesi tesisi, fide, fidan, iç ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, çok yıllık yem bitkisi yetiştiriciliği, kültür mantarı üretimi ve tesis yapımı, çok yıllık tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, coğrafi işaretli, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim projelerinde çalışma yapması gerekmektedir.

ARANACAK ŞARTLAR NEDİR?

İşin Olsa ekibimize gelen yoğun rağbetten dolayı sizler için aranacak şartların ne olduğuna dair il müdürlükleri ile gerekli görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Buna göre başvuru yapacak olan adaylarda şu şartlar aranmaktadır. 18 yaşından büyük olmak, 41 yaşından gün almamış olmak, her hangi bir işte sigortalı çalışmıyor olmak, vergi mükellefi olmamak, şirket sahibi olmamak, daha önce başka hibe programlarından yararlanmamış olmak, belirlenmiş sayıdan fazla büyükbaş, küçükbaş ya da arı kovanı sahibi olmamak, öğrenci olmamak şartları aranmaktadır. Yine adayın ikamet ettiği bölgenin de kırsal alan olması gerektiği belirtilmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Genç çiftçilere toplam 30 bin TL'lik hibe ödemesi verilecek. Peki nasıl başvuru yapılır? Buna göre adayların https://gencciftci.tarim.gov.tr/Account/Login linkini kopyalaması ve tarayıcılarının url bölümüne yapıştırarak müracaatlarını bu alandan gerçekleştirmesi gerekmektedir. Ya da yaşadığı bölgede bulunan il müdürlüklerinde de adaylar 2 Nisan 2018 - 30 Nisan 2018 tarihlerinde müracaatlarını yapabilir.

Editör: TE Bilisim