Fındık Fiyatları Giderek Artıyor

Fındık yeni hasada 2,5 ay kala 22 lira seviyesini gördü. Karadenizli fındık üreticileri hasada kadar fındığın kilogram fiyatının 25 liraya kadar çıkmasını bekliyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman geçen ağustos ayında sezona 10 liradan başlayan fındık fiyatının zirai don ve rekolte azlığına bağlı olarak zamanla 18 lira seviyesine çıktığını dile getirdi. Fındık fiyatları uzun zamandan beri 17-18 lira civarında duruyordu. Ancak son bir aydır piyasada ürün açığı yaşanmasından dolayı fındık fiyatları hızla yükselmeye başladı ve 21-22 lira seviyesine ulaştı. Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, piyasada bu günlerde çok büyük fındık açığının olduğunu belirtti.

Sanayicinin işleyecek ürün bulamadığına dikkat çeken Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman sanayicinin hasat dönemine 2 aydan fazla süre olduğunu bildiğini bu nedenle de elinde ürün bulunan çiftçinin pazara fındık inmesini sağlama adına fiyatları yukarıya doğru çekmekte olduğunu dile getirdi. Fındık fiyatlarının geçen ay 17 lira olduğuna dikkat çeken Yaman, bu ay fiyatların 5 lira yükseldiğine dikkat çekti. Piyasada şu anda 20-22 liraya fındık bulunduğuna dikkat çeken Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman bu fiyatın bazen 22 liranın üstüne çıkmaya çalıştığına dikkat çekti.

Üretici fındık fiyatlarını sezon başında 20 lira olarak belirlemişti. Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman artık üreticinin fındık fiyatlarında 25 liranın hayalini kurmaya başladığına dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim