Euro’nun Düşüşü Önlenemiyor

Euro, Avrupa maliye bankalarının Yunanistan'a finansal yardım sağlanmasına uzak durmaları nedeni ile hala düşüyor.Euro 3 liranın altına gevşedi ve 2.9936'ya kadar Düştü. Euro saat 16:36 itibariyle ise 2.9995'te devam ediyor.. ALB Forex Analisti ve Uzman Para Yazarı yazarı Enver Erkan, Euro’da global bazda geçtiğimiz hafta görülen değerlenmenin bu hafta yerini  daha sakin bir seyre bıraktığını söyledi.

Peki Euro Neden Düşüyor?

Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısından Yunanistan’ın borçlarına ilişkin bir anlaşma çıkmasının beklenmediğine işaret eden Erkan "Yarın da Yunanistan’ın IMF’ye ödemesi gereken 750 milyon Euro borcun vadesi doluyor. Yunanistan ve Eurogroup’un anlaşma noktasından uzak olması Euro’nun değer kazanmasının önüne geçerken, Türk Lirası'nda da diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinin aksine dolara karşı bir miktar değer kazancı söz konusudur.

Euroda Bu Düşüş Kalıcımı?

Bugünkü veri ve haber akışının oldukça sakin olduğunu düşünürsek, Türk Lirası'ndaki hareketin tam olarak bir temeli bulunduğunu söylemek zor görünmektedir. Bu nedenden dolayı yarın içeride açıklanacak olan cari açık verisi önem arz edecektir. Şu anda parite ve dolar aynı anda gerilediği için Euro açısından da aşağı hareket söz konusudur" dedi.

Editör: TE Bilisim