Erik Fiyatları Altınla Yarışıyor

İlk hasadı geçen ay yapılan eriğin fiyatları adeta altınla yarışır durumdaydı. Biraz da olsa fiyatlar düşmeye başladı. El yakan erik fiyatlarında düşüşler yaşandı. Geçen ay tezgahlarda yüz liraya satılan erik özellikle aşeren hamile bayanlar için tane tane de olsa satılmaya başlamıştı. Eriğin ilk hasatı Göksu Vadisinde yapıldı ve çeşitli illere dağıtıldı. Konu ile ilgili bir duyuru yapan Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer eriğin kg fiyatının kalitesine göre 8 ile 12 lira arasında değiştiğini, fiyatların artık düştüğünü dile getirdi.

Geçen ay kilogramı 100 liradan satılan erikte bu düşüş vatandaşın da yüzünü güldürdü. Örtü altında hasat yapıldığı için çok pahalı olan erikte aleni hasadın başlaması ile fiyatlar düştü. Göksu Vadisi'nde hasadına başlanan erikler Atayurt Hal Tesisleri'nde paketlendikten sonra başta Ankara ve İstanbul olmak üzere diğer illere de gönderilmeye başladı.

Konu ile ilgili bir duyuru yapan Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer eriğin kg fiyatının kalitesine göre 8 ile 12 lira arasında değiştiğini söyledi. Türer, İlçe genelinde 800 dönüm araziden 8 bin ton erik rekoltesi beklendiğini söyleyerek ihtiyaç için erken hasat edilen Silifke eriğinin hem görünümü hem de lezzeti ile çok talep gördüğünü söyledi. Getirisi iyi olan eriğin bu nedenle üreticinin de ilgisini çektiğini söyleyen Türel, fiyatların daha da düşmesini beklediklerini sözlerine ekledi. Göksu Vadisi'nin mikroklima sıfatı sayesinde ürünlerin özel tat ve görünüme sahip olduğunu söyleyen Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can fiyatların düşmesinden memnun olduklarını artık herkesin erik alabileceğini belirtti.

 

Editör: TE Bilisim