Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)Elektrik sayaç bedeli iadesi devam ediyor.EPDK yapmış olduğu yazılı açıklamayla "30 Mart 2013'ten sonra elektrik abonesi olup elektrik sayaç bedeli ödeyen 28 bin kişinin sayaç ücretlerini almadığını,Dağıtım şirketlerinin, bu bedeli kendilerine geri ödeyecek" ifadelerini kullandı.

EPDK'dan yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Yılmaz, dağıtım şirketlerinin bu konuda üzerine düşeni yaptığını ve bugüne kadar 9 dağıtım şirketinin 169 bin 812 aboneye, toplamda 4 milyon 761 bin lira iade ettiğini kaydetti.

Yaklaşık 28 bin abonenin iade bedellerini almadıklarını tespit ettiklerini belirten Yılmaz, "Bunların bir kısmına ulaşılamadığını, bir kısmının da sayaç bedelinin kendilerine geri iade edileceğinden habersiz olduklarını düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamaya göre, 30 Mart 2013 tarihinden itibaren, elektrik sayaçlarının mülkiyetinin dağıtım şirketlerine geçmesine rağmen bazı dağıtım şirketleri ücret almaya devam etti.

EPDK'nın konuya ilişkin kararının ardından, dağıtım şirketleri abonelere sayaç bedellerini iade etmeye başladı. Yılmaz, söz konusu 28 bin aboneye, toplamda 466 bin 299 lira iade edileceğini ifade etti.milliyet

Editör: TE Bilisim