Bilindiği gibi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı her sene yurdun farklı bölgelerine projeler yapmakta ve bu projeler ile personel alımları da gerçekleştirmektedir. Basına aralıklarla konu olan çılgın proje hakkında Bakan Berat Albayrak'tan açıklama beklenmekteydi ve sonunda gerekli açıklama yapıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak dünya enerjisi çılgın projesinden bahsederek projenin ne kadar büyük ve kapsamlı olduğunu müjdelediği gibi yine bin 500 kişiye de bu proje kapsamında istihdam sağlanacağını duyurdu. Peki bu projenin detayları nedir?

DEVRİM NİTELİĞİNDE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın anlattığı projeye göre devrim niteliğinde bir proje geliyor. Buna göre söz konusu proje için ihaleler yapıldı ve  en iyi teklifi Kalyon ile Güney Koreli ortağı Hanwha verdi. İhale detaylarına göre proje Konya'nın Karapınar ilçesine yapılacak ve 1,000 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali kurulacak.

BİN 500 PERSONEL ALINACAK

İhaleye ilişkin bilgiler veren Bakan Berat Albayrak yatırım tutarının 1 milyar 300 milyon dolar civarında olduğunu belirtirken önümüzde ki süreçler içerisinde yine bu tip projelerin yapılacağını ve bu proje için toplam bin 500 kişiye de istihdam sağlanacağını duyurdu. Projelerin artması ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacağı gibi işsizlik oranlarının düşmesine de yardımcı olacaktır.

Editör: TE Bilisim