Ülkemizde bulunan 12 milyona yakın emeklinin refah bir şekilde hayat sürebilmesi için hükümet çalışmalarını yapmaya devam etmektedir. Maaş oranları belli yüzdeler ile artırıldığı gibi emeklilerin daha fazla kazanç elde edebilmesi için promosyon konusu gündeme geldi ve emekliler maaşlarını 3 yıl boyunca aynı bankadan alarak promosyon ücretinden yararlanabilecek. Promosyon ücretleri ne kadar? Ödemeler nasıl ve ne zaman yapılacak? Gibi sorular sorulmaya devam ederken sonunda merak ile beklenmekte olan promsoyon ücretlerinin ne zaman yatırılacağı belli oldu. 

Promosyon Ücretlerinin Ödenme Tarihi

Emeklilere promosyon ücreti verilmesi konusunda kamu bankaları ile her hangi bir sorun çıkmadı ve 2017 yılından önce anlaşmalar sağlandı. Buna göre emekliler 3 yıl aynı bankadan maaş alarak maaşı bin liranın altında olanlar 300 lira, bin lira iki bin lira arasında maaş alanlar 375 lira ve maaşı 2 bin lira üzerinde olanlar ise 450 lira kamu bankalarından promosyon ücreti alacak.

Özen bankalardan da rakamların bu şekilde yapılması isteniyor ancak bu konu da henüz özel bankalar ile tamamen anlaşma sağlanmış değil. Eğer özel bankalar rakamları aşağı çekerse emeklilerin genel olarak maaşlarını kamu bankalarından alacağı düşünülüyor. Şu anda net olarak şu tarihten sonra promosyon ödemelerinin yapılacağı belirtilmedi ancak Şubat 2017 tarihinden sonra yüksek bir ihtimal ile promosyon ücretleri emeklilerle yapılacak olan anlaşmanın ardından verilmesi bekleniyor.
Editör: TE Bilisim