Ülkemizde emeklilerin daha refah düzeyde yaşayabilmesi için hükümet pek çok çalışma yürütmekte olup en son bankalar ile emeklilerin anlaşma yapmasını ve bankaların emeklilere promosyon ödemesini sağlamıştı. Bu anlaşmanın ardından şimdide bayramda ikramiye ödemesi gündeme geldi.

Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen konu ile emeklilere bayramda ikramiye ödemesinin yapılacağı belirtilmişti. Peki bu sene emekliler ne kadar ikramiye ödemesi alacak ve ikramiye ödemesine ilişkin detaylar nedir? Bu konu hakkında Resmi Gazete'de duyuru yapıldı.

RESMİ GAZETEDE DUYURU YAPILDI

18 Mayıs 2018 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete'de Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında biner lira (rakam ile 1.000 TL) toplam 2 bin liranın (rakam ile 2.000 TL) ödeneceği belirtildi. Yine Resmi Gazete'de bu ikramiyenin kimler tarafından alınabileceği hususuna ilişkin detaylara yer verildiği gibi ikramiyelerin ne zaman ödeneceği hakkında da duyuru yapıldı.

Resmi Gazete duyurusuna göre ikramiye ödemelerinin net olarak bir tarihte yapılacağı belirtilmemiş olup ikramiye ödeme tarihlerini kurumların belirleyeceği açıklandı. Yani emeklinin ne zaman ikramiye ödemesi alacağı bilinmiyor ve bu tarihi kurumlar belirleyecek. Ancak büyük ihtimal ile bayramdan birkaç gün öncesine kadar emeklilere ikramiye ödemesinin yapılması ön görülmektedir.

Editör: TE Bilisim