Emeklilere Zam Müjdesi

2000 senesinde ve sonraki yıllarda emekli olanların beklediği intibak için 2 önemli adım kaldı. Emekli ola lar dava sonucu ile birlikte 355 TL alacaklar. Milyonlarca emeklinin beklediği intibak zammı için önemli adımlar kaldı. Dava sonucunda Emekilerin maaşlarına ek olarak 355 tl eklenecek. Davaaların birincisi 29 Haziranda ve ikinci daba ise 2 Temmuzda görülecek. Mahkemeden çıkan intibak kararı bir çok emeklinin maaşlarına 50 TL ile 355 TL arasında zam eklenecek.

YENİ BİLİRKİŞİ TALEBİ

Memur, İşçi ve Bağ-Kur Emekiler derneği başkanı Hamdi Öz tarafından açılan dava 29 Haziranda görülecek. Ankara 8. iş mahkemesinde ki dava artık sonuçlanması bekleniyor. 2000 senesi ve sonrasında emekli olanlara ilişkin ikinci daha ise 2 temmuz'da gmrülecek.

17 Mart tarihinde görülen Davanın sonucunda Emekiler için sevindirici bir gelişme orataya çıktı. Dava Türkiye Emekiler Derneği tarafından Ankara 3. İş Mahkemesinde görülmüştü.

Bilirkişi, mahkemeye, intibakların 2000 sonrasında emekli olanlara uygulanmamasının Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu yönünde rapor verdi.

2 Temmuz'da sonuççlanması beklene davada, 17 martta sonuçlanan rapor emekiler için büyük bir koz oldu.

Bilirkişi raporu doğrultusunda mahkemeden intibak kararı çıkması kesin gibi görülüyor.

Eğer davada emeklerin lehine bir karar çıkarsa, intibak konusunda bütün emeklileri kapsaması için yasal düzenleme olması gerekmektedir. Ve böylece 2000 senesi ve sonrarı emekli olanlarda zamdan yararlanacak. Yani 2000 senesinden sonra emeki olanlara 50 TL ile 355 TL arasında zam yapılacak

Editör: TE Bilisim