Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklama ile emeklilere müjdeli haberi verdi. Emekliler için yapılan promosyon çalışmaları tamamlandı ve hükümet ile görüşmeler başladı.

Ülkemizde bilindiği gibi emekli olan kişiler iş bularak tekrar çalışmaktadır. Neden çalışıyorsunuz sorusune ise genelde geçinemiyoruz cevaı verilmektedir. Emekli olanların maaşı çalıştığı zaman ki aldığı maaşa oranla %50'ye kadar düşebiliyor. Hal böyle olunca emekliler tekrar çalışmak istiyor. Gençlere göre daha uygun fiyatlara çalışan emeklilerinde ekonomiye girmesi ile işsizlik oranı da her sene artış göstermektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işsizliğin azaltılması için İŞKUR ile beraber çalıştığı gibi çalışanları emekliye teşvik etmek ve yaşam standartlarını yükselterek yeni bir işe girmemesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Promosyon Çalışmaları Bitti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklama da uzun süredir üzerinde uğraştıkları emekliler için düzenlenecek olan promosyon çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Çalışmaların bitmesi üzerine hükümet ile gerekli temaslar kuruldu ve yakın zamanda karara bağlanması düşünülmektedir. Tabi yapılan çalışmalar, emeklilerin faydasına olacak konular hakkında her hangi bir bildiri ya da kamuoyun açıklaması yapılmadı. Ancak yakın zamanda resmi bir açıklama beklendiği gibi promosyon çalışmaları hakkında detaylı bir yazı da beklenmektedir. Çünkü bilindiği üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun da uzun süredir takip ettiği önemli konular arasında yer almaktadır
Editör: TE Bilisim