Her sene olduğu gibi bu sene Temmuz ayında da emeklilere zam müjdesi verildi. Buna göre önümüzde ki aydan itibaren emeklilerin maaşlarına zam yapılacak ve emekliler belirlenmiş olan zam yüzdesi üzerinden maaşlarını alacak. Peki Temmuz ayı zammı belli oldu mu?

Memur emeklisi, SSK emeklisi ve Bağ-Kur emeklisi Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan zammı merak ile beklemeye devam ediyor. Zam yüzdeleri konusunda net bir açıklama gelmedi ancak yapılan yorumlar ile emeklilerin maaşlarına gelecek zam oranları aşağı yukarı belli oldu.

ZAM ORANLARI

Memur ve Memur Emeklisi

Yayımlanan verilere göre memur emeklilerine Temmuz ayında yüzde 4 zam almaları bekleniyor. Yılın ilk altı ayında ki enflasyon rakamlarına bakıldığında memur emeklisine yüzde 3,5 enflasyon zammının da gelmesi ile Temmuz ayında maaşlarına toplam yüzde 7,5'lik bir zam gelmesi beklenmektedir. Bu yüzde çalışan memurlara ve memur emeklilerine geleceği tahmin ediliyor.

SSK ve Bağ-Kur Emeklisi

Temmuz ayınd SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maşına da zam gelmesi bekleniyor. Yılın ilk beş ayında ki enflasyon rakamları yüzde 6,18'i gösterdi. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Temmuz ayı maaşına yüzde 6,5'lik bir zammın yapılmaası beklenmektedir. Yüzdelik oranlar her ne kadar net açıklanmamış olsa da Temmuz ayında memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisine zammın yaklaşık olarak bu oranlarda gelmesi bekleniyor.

TÜM EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim