Ülkemizde bilindiği üzere 12 milyon civarı emekli bulunmaktadır. Emeklinin refah düzeyinin artırılması için yeni çalışmalar yapılmaya devam ederken bayramlarda emeklilerinin ellerinin bollaştırılabilmesi için ikramiye ödemelerinin yapılacağı müjdesi kamuoyuna duyurulmuş ve emekliler için sevinçle karşılanmıştı.

Buna göre ülkemizde memur, SSK ya da Bağ-Kur emeklisi fark etmeksizin tüm emeklilerin maaşlarına bayramda bin lira (1.000 TL) ödeme yapılacaktır. İlk ödemeler 1 Haziran 2018 tarihi itibari ile başlayacaktı ve bazı emeklilerin ikramiye ödemelerini aldığı öğrenildi. Peki hangi emekliye ödemeler ne zaman yapılacak?

İKRAMİYE ÖDEME TARİHLERİ NEDİR?

Emeklilere bin lira (1.000 TL) ikramiye ödemesi yapılacak. Peki ikramiye ödeme tarihleri nedir? Buna göre memur emeklilerine ödemeler 1 Haziran - 5 Haziran tarihleri arasında, SSK ile Bağ-Kur'dan emekli olanların ödemesi ile 11 Haziran - 13 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Yani emekliler bayramdan önce bin lira (1.000 TL) ikramiye ödemesini almış olacak.

Peki bin lira ikramiye ödemesi nasıl alınır, emekli ikramiye başvurusu nasıl yapılır? Buna göre emeklilerin her hangi bir bankaya ya da şubeye başvuru yapmasına gerek yoktur. Emeklilerin almış oldukları maaş banka hesaplarının numarasına tahsis numaralarına göre bin lira ikramiye ödemesi memurlar için 1 Haziran 5 Haziran ve SSK ile Bağ Kur için 11 Haziran 13 Haziran tarihleri arasında ödemeler yapılacaktır.