Ülkemizde bilindiği üzere prim gününü dolduran ve yaşını tamamlamış olan kişiler verdikleri dilekçe ile birlikte emekli olabilmektedir. Emekli olan kişilerin maaşları ciddi oranda düştüğü için pek çok emekli çalışmaya halen devam etmektedir.

Buna göre hükümet emeklilerin refah seviyesini artırabilmek için farklı alanlarda çalışmalar yapmaya devam ederken bayramlarda emeklilerin daha az sıkıntı çekmesi ya da sıkıntı çekmemesi için ikramiye konusunu gündeme getirdi ve bu sene emeklilere 1.000 TL'lik ikramiye ödemesinin yapılacağı duyurulmuştu.

HER SENE İKRAMİYE VERİLECEK

2018 yılı içerisinde emeklilere iki bayramda toplam 2 bin lira bayram ikramiyesi verilecek olup ilk ikramiye Ramazan Bayramı öncesi yani önümüzdeki haftalar içerisinde emeklilere verilecektir. Bu ikramiyenin her sene verilmesi için görüşmeler yapılmaktaydı ve gerekli görüşmeler tamamlandı.

Buna göre emeklilere bundan sonraki yıllar içerisinde ikramiye ödemeleri devam edecek. Şu an için konuların detayına ilişkin bilgi henüz paylaşılmadı. Ancak tahminlere göre önümüzdeki senelerde emeklilere her sene bin TL olmak üzere 2 bin liralık ikramiye ödemesinin yapılması bekleniyor. Tabi nasıl maaşlara zam yapılıyor bunun gibi ikramiye ödemesinin de yıllara göre artırılması beklenmektedir.