Bilindiği gibi uzun bir süredir hükümet bankalar ile görüşmeler yaparak promosyon ödemesi konusunda anlaşmaya varmaya çalışmaktadır. Buna göre emekli ile banka arasında yapılacak anlaşma sonucunda emekli 3 yıl süre boyunca aynı bankadan maaş alma sözü ile promosyon ödemesine hak kazanacak.

Kamu bankaları ile yapılan anlaşmaların tamamlanması ile özel bankalar ile de yapılan anlaşmalar sona erdi. Buna göre emeklilere promosyon ödemeleri verilmeye başlandı. Peki promosyon ödemeleri nasıl alınır? Promosyon ücretleri ne zaman verilecek?

PROMOSYON ÜCRETİ VERİLME TARİHİ

Emeklilere promosyon ücreti ne zaman verilecek? Buna göre emekli bireyin T.C. Kimlik numarasının son hanesine bakılacak ve son hanesinde ki rakama göre promosyon ödemeleri yapılacak. Bilindiği gibi üniversite öğrencilerine verilen KYK burs ve kredi ücretleri de bu şekilde verilmektedir.

Buna göre T.C. kimlik numarasının son hanesi;
Son rakamı 0 ile 2 olanlar Mart ayında,
Son rakamı 4 ile 6 olanlar Nisan ayında
Son rakamı 8 olanlar Mayıs ayında


PROMOSYON ÖDEMESİ NASIL ALINIR

Promosyon ödemesini almak isteyen emekli mahkemeye ya da her hangi bir merci'ye başvurmasına gerek bulunmamaktadır. Maaşını hangi bankadan almak istiyorsa emekli o bankaya giderek gerekli evraklara imzasını atması ile birlikte almış olduğu maaş tutarına göre promosyon ödemesini bankadan alabilir.

PROMOSYON ÜCRETİ NE KADAR
 
Alınan Maaş Promosyon Ödemesi
1.000 Lira ve Altı 300 Lira
1.000 - 2.000 Lira 375 Lira
2.000 Lira ve Üstü 450 Lira

Bazı özel bankalar ödemeleri 330, 415 ve 500 lira üzerinden vermeyi planlamaktadır. Bunun için emeklilerin bankalar ile görüşmesi gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim