Hükümet tarafından dönemsel olarak emeklilerin maaşlarına zam yapılmaktadır. Genel olarak emeklilerin maaşlarına Ocak ayı ve Temmuz ayında zam yapılmaktadır. 2017 yılının bitmesine artık 3 ay kaldı ve şimdiden emekliler enflasyon farkı ne kadar olacak ne kadarlık bir zam alacaklarını merak etmeye başladı.

Memur sınıfından emekli olacakların ortalama yüzde 4 oranında zam alması beklenmektedir. Tabi bu zamma ilaveten her hangi bir ekstra ücret daha alıp almayacakları konusunda bilgi yok. Peki SSK ile Bağ Kur emeklilerin maaşlarına Ocak ayında ne kadarlık bir zam gelecek.

SSK ve Bağ-Kur Emeklisine Zam!

SSK ile Bağ-Kur emeklisine yapılacak olan zam oranının net olarak bilinmesi için 3 Ocak 2018 tarihinin beklenmesi gerekmektedir. Çünkü bu tarihte enflasyon hakkında açıklamalar yapılacak. Peki şimdiden SSK be Bağ-Kur emeklisinin alacağı zam oranı belli mi?

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin yüzde 4,50 civarında zam alması beklenmektedir. Eğer düşünüldüğü gibi zam yapılırsa her ay alınan zam yüzdesinin yükselmesi ve SSK ve Bağ-Kur emeklisine Ocak ayından sonra 200 TL'lik daha fazla ücret ödeneceği tahmin edilmektedir. Tabi resmi açıklamanın yapılması bekleniyor çünkü şimdiden enflasyon rakamlarının tahmin edilmesi oldukça güç bir durumdur. Buna göre emekliler her ay alınan yüzde 4 oranındaki ek ödemenin yükselmesini ve gelirlere 200 liraya varan zammın gelmesini talep ediyor.

TÜM EKONOMİ HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim