Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir:‘Emeklinin borcuna 5 yıl vade yapılsın’Nurettin Özdebir, 36 ay ile sınırlı olan borç yapılandırmalarının vadelerinin en az 4-5 yıla yayılması gerektiğini açıkladı. 

“200 bin emekli; kredi kartı ve tüketici borcu nedeniyle bankalar nezdinde takibe düşmüş durumda. 36 ayla sınırlandırılmış olan yeniden yapılandırmada bankaların elini serbest bırakmak lazım. Ekonomi yönetimi ve BDDK diyor ki, ‘şundan fazla taksit yapamazsın.’ Yapsın kardeşim. Bu, borcun tahsil edilebilirliğini ARTırır. Emekli maaşının bir bölümünün kesilmesi yöntemiyle vadeler 4-5 yıla göre yapılandırılabilir.”

Birbirini izleyen seçim süreçlerinin yarattığı belirsizlik, ekonomideki çek trafiğini de olumsuz etkiledi. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, “Çekte vadeler 90 gün iken şimdi 2016 yılının ikinci ve üçüncü ayına yazılmaya başladı. Bir de tahsilatta sorun yaşanıyor. Art arda yaşanan seçimlerin ardından insanların endişeleri var” dedi.

özdebir, KDV ve ÖTV’nin artırılması önerilerine değinerek, “Halbuki harcamalar verimli olarak yapılıyor mu? Gerekli mi? bugün kamudaki lüksü hep beraber görüyoruz. Ankara’daki büyük binaların hepsi bakanlık binası oldu. araba almak kısıtlandı ama en lüks arabalar bakanlıklar tarafından kiralandı. Türkiye’deki resmi araçlarla nüfus olarak bize yakın olan Almanya’yı kıyasladığınızda bizimki kat kat fazla. Onların milli gelirleri, kişi başına düşen gelirleri bizden kat kat fazla ama arabalara gelince bizimkiler kat kat fazla” dedi.Milliyet