Bilindiği üzere Başbakanlık ile beraber çalışma yürütmekte olan TOKİ, Türkiye geneline hızlı bir şekilde yatırım yapmaya ve konut çalışmaları yapmaya devam etmektedir. Emeklilerin refah yaşamsı için Başbakanlık ile TOKİ'nin anlaşması üzerine TOKİ tarafından yapılan evlerin %25'i emeklilere satılmaktadır.

Tüm emeklilerin ev sahibi olması için çalışma yürüten Başbakanlık sayesinde emekliler aylık 300 TL kira öder gibi taksit ödemesi sayesinde TOKİ'den ev sahibi olacak. Peki işlemler nasıl yürütülüyor, kredi mi çekiliyor diğer detaylar nedir.

KİRA ÖDER GİBİ KONU SAHİBİ OLUN

TOKİ ile Başbakanlık arasında yapılan anlaşma doğrultusunda TOKİ tarafından yurt geneline yapılan tüm konutların yüzde 25'i emeklilere aylık 300 TL ödeme ile satılmaktadır. Emekliler ev sahibi olmakta ve aylık 300 TL ödeme yapmaktadır.

Peki TOKİ tarafından emeklilere 300 TL ödeme ile verilen evi alabilmek için ne yapmak gerekiyor? Hangi illerde TOKİ emeklilere aylık ödeme ile ev satıyor. Diğer şartlar nedir?

KİMLERE EV VERİLİYOR

TOKİ'den aylık 300 TL ödeme ile ev sahibi olmak isteyenlerin öncelikle TOKİ'den ev alacağı il nüfusuna kayıtlı olması ve ilde en az bir senedir yaşıyor olması gerekmektedir. Yine kendisi ve hanenin diğer adaylarının evi olmaması ve hanenin toplam 3 bin 200 TL (İstanbul ili için 3 bin 700)'den fazla gelirinin de olmaması gerekmektedir. Adaylar Başbakanlık Konut İdaresinin resmi internet sitesini takip etmesi gerekmektedir.

TÜM EKONOMİ İLANLARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim