Milyonlarca emekli 16 yıldır hükümet tarafından taleplerinin karşılanmasının mutluluğunu yaşıyor. Hükümet emekliler için her türlü imkanı seferber etmiş durumda promosyon ödemeleri ile, bayram ikramiyeleri ile destek primleri kaldırılarak emeklilerin aldığı ücretler arttırılıyor ve ikinci bir gelir elde etmeleri içinde çeşitli destekler sağlanacak. Peki ikinici gelir için emeklilere ne gibi destekler sağlanacak?

AK Parti seçim bildirgesinde emeklilerin ikinci bir gelir kapısı olması amacı ile tamamlayıcı emeklilik programlarına destek sözü vermişti. Emeklilerin konut alımını kolaylaştırmak amacı ile sosyal projeler geliştirilecek. Ev hanımlarına ve çalışan annelere yönelik erken emeklilik düzenlemeleri yapılacak. Emeklilere ileri yaşlarda uygun istihdamlar sağlanacak ve bir yılı aşacak şekilde olacak özel sağlık ve hayat sigortaları projeleri gerçekleştirilecek. Emeklilerin refah düzeyi destekleniyor ve desteklenmeye de devam edecek.

Her yıl iki kez olacak şekilde biner liralık emekli ikramiyeleri veriliyor ve verilmeye devam edecek. Emekli olduktan sonra ticaret ile uğraşan emeklilerin prim borçları siliniyor ve silinmeye de devam edecek. Emekli olupta ikinci bir gelir kapısı arayanlar için tamamlayıcı emeklilik programları desteklenecek. Bu ve bunun gibi bir çok yenilik ve destek ile emeklilerin refah seviyesi arttırılmaya çalışılacak.

Editör: TE Bilisim