Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk Açıklama Yaptı

2015 yılının ikinci yarısında ihracat rakamlarında toparlanma bekliyoruz" Açıklamasını yapan, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, yılın ilk 4 ayındaki verilere göre avronun dolar karşısındaki güç kaybının Türkiye 'nin ve Ege Bölgesi'nin ihracatına olumsuz etkilerinin görüldüğünü dile getirdi.

Dolar bazında Türkiye'nin ihracatının bu dönemde yüzde 10 düştüğünü söyleyen, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, avro bazında ise yüzde 9 arttığını dile getirdi. Bu durumun Ege İhracatçı Birlikleri için de geçerli olduğunu dile getiren Ünlütürk, başta Avrupa Birliği, Uzak Doğu ülkeleri ve Rusya Federasyonu olmak üzere dünya genelinde küresel bir durgunluk olduğunu söyledi. Şu anda Ukrayna ve Orta Doğu ülkelerinde siyasi krizlerin yaşandığını belirten Ünlütürk, Ege İhracatçı Birlikleri üyelerinin nisan ayında 902 milyon dolarlık ihracat rakamının büyük bir başarı olduğunu söyledi. Aynı zamanda 2015 yılının ikinci yarısında ihracat rakamlarında toparlanma beklediklerini de dile getirdi.

Geçen ay Ege İhracatçı Birliklerinin ihracatı 902 milyon 352 bin dolar oldu. Bu rakamlara göre ihracat geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 12 düşüş gösterdi. Ocak-nisan dönemindeki ihracatı rakamları yüzde 16'lık düşüşle 4 milyar 145 milyon 986 bin dolardan 3 milyar 480 milyon 302 bin dolara inen birlik, son bir yıllık dönemde yüzde 7'lik azalışla 11 milyar 555 milyon 917 bin dolara indi. Nisan ayında Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan tarım ürünleri ihracatı yüzde 6’lık artış gösterdi. Bu artışın ardından 325 milyon 97 bin dolar oldu.

Editör: TE Bilisim