Türkiye genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan e-devlete yeni hizmetler gelmeye devam ediyor. Buna göre alt üst soy bilgisinin gelmesi ile PTT şubelerine binlerce kişi akın etti ve e-devlet kullanmayan kişiler şifrelerini alarak e-devletini açtırdı.

Buna göre e-devlete yeni hizmetler daha sunulmaya devam ederken harika bir hizmet daha geldi. Buna göre artık tek tık ile miraslarınızı sorgulayabileceksiniz. Eğer büyüklerinizden size her hangi bir miras kaldıysa ve sizin bundan haberiniz yoksa artık miraslarınızı da sorgulayabikeceksiniz.

NASIL MİRAS SORGULAMA YAPILIR?

E-devlete bugün yeni sunulan hizmet ile miras sorgulama sistemi geldi. Kullanıcılar miraslarını sorgulamaya başladı. Peki miras sorgulama hizmetinden nasıl yararlanılır? Buna göre adayların https://www.turkiye.gov.tr/adalet-veraset-ilami-sorgulama linkini kopyalaması ve tarayıcılarının adres çubuğuna yapıştırması gerekmektedir.

İlgili sisteme giren adaylar e-devlete giriş yapabilir T.C. kimlik numaraları aracılığı ile üzerlerine her hangi bir miras kaldı mı öğrenebilir. Üzerlerine her hangi bir veraset kalmayan adaylarda kayıt bulunamadı yazısı yazarken miras çıkanlarda bu konu hakkında bilgi çıkmaktadır.

Editör: TE Bilisim