Ülkemizde bilindiği üzere temel ve özel istekler dahil olmak üzere aralıklarla bazı sendika ve kuruluşlar açlık ile yoksulluk sınırını açıklamaktadır. Türk-İş sık sık bu konu hakkında kamuoyuna duyuru yapmakta olup Mart ayına ilişkin piyasa verilerinden faydalanarak dört kişilik ailenin açlık sınırı ve yoksulluk sınırının ne kadar olduğu duyuruldu.

Türk İş'ten yapılan resmi açıklama da açlık ve yoksulluk sınırının gıda ihtiyaçları, kira ödemesi, elektrik, su, telefon vb. fatura ödemeleri ve temel giyim ürünlerinini fiyatlarının dikkate alınarak belirlendiği açıklandı. Peki Türkiye'de açlık sınırı ve yoksulluk sınırı nedir? İşte rakamlar ile açlık ve yoksulluk sınırı detayları.

AÇLIK ve YOKSULLUK SINIRI NE KADAR?

Türk İş'ten yapılan resmi açıklama da Türkiye'de dört kişilik ailenin açlık sınırı bin 637 TL (1.637 TL) olduğu belirlendi. Yani ülkemizde genel olarak milyonlarca kişi asgari ücret üzerinden çalıştığı için bu kişilerin açlık sınırında olduğu görülmektedir. Peki yoksulluk sınırı ne kadar?

Yine Türk İş açlık sınırını açıkladığı gibi yoksulluk sınırı hakkında da bilgi verdi. Buna göre ülkemizdeki yoksulluk sınırı 5 bin 331 TL (5.331 TL) olarak duyuruldu. Ailede çift kişinin çalışması durumunda bile pek çok ailenin yoksulluk sınırının altında olduğu görülmektedir.

Editör: TE Bilisim