ABD ile yaşanan şiddetli gerilim sonrası dolar kuru üzerinde hareketli bir şekilde oynamalar başlamış ve bu oynamalar sonucunda da kendi para birimimiz olan TL’nin şiddetli bir şekilde değer kaybetmesine sebep olmuştu. Bayrama kadar hareketli bir şekilde çalkalanan dolar kuru bayramdan sonra 6 küsüler de giderek en azından bazı şeylerin dengelenmesine sebep olmuştu.

ABD ile yaşanan karşılıklı restleşmeler neticesinde yükselen dolar 30 Ağustos 2018 gününe de hareketli bir şekilde başladı. Sabah 6,45’in üzerinden işlem gören dolar şu sıralar 6,50 civarında işlem görmektedir. Bugünün 30 Ağustos Zafer Bayramı olması sebebiyle de döviz piyasaları bugün kapalı bu yüzden yurt dışı tarafındaki dolarlar izlenecek.

Dün TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti yüzde 19,25 oranlara gelerek yine bir rekora imza attı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AVMler ile birlikte gayrimenkullerde döviz ile ticaretin engelleneceği hakkında açıklama yaparak bu adımların en kısa sürede önüne geçileceği hakkında bilgi verdi. Bu önlemler alınmaz ise de ilerleyen zamanlarda doların yükselişi hiç durmadan devam edeceğinin de altı çizildi.

ZAFER BAYRAMINDA DOLAR 6.50 GÖRDÜ

Zafer Bayramından ötürü döviz kurulu tatilde olsa da yurt dışı taraflı dolar kuru izlenimine devam edilmekte. Sabah saatlerinde günü 6,45’den açsa da saatler 10:23 gösterirken doların değeri 6,52 civarına geldi.

Editör: TE Bilisim