Dolar Yükselişe Geçti!

ABD’nin Paskalya tatiline girmesi ile durgunluk yaşayan dolar, tatilin ardından hemen hareketlendi. Kurdaki hareketliliğin endeksi baskılaması bekleniyor ancak, VİOP'daki ilk işlemler de açılışta düşüşe işaret ediyor. Bu sabah VİOP'ta BIST-30 endeksinin Nisan sonu vadeli kontratları XU030c1 ilk işlemlerde yüzde 0.22 düşüşle 102.2000 seviyesinde işlem gördü. Konu ile ilgili Ziraat yatırım bir değerlendirme yayınladı. Küresel risk iştahında pozitif bir görüntü olsa da zayıf bir açılış değerlendirmesi yapan Ziraat Yatırım hala teknik bir yükseliş ihtimali olduğuna da dikkat çekti.

Dolar/Tl endeksi de Avrupa ekonomilerine ilişkin endişelerle günü yükselişte açtı. Paskalya tatilinin sona ermesiyle birlikte piyasada işlem hacimlerinde de artış bekleniyor. ABD faiz artırımlarının ilerleyen bir tarihe erteleneceği söylentileri kurdaki yukarı yönün önünü kesti. ABD hisse senedi piyasaları’da Paskalya tatilinin ardından dün açıldı. Yüzde 0.7'ye yakın yükselişle kapanan Asya borsaları bugün yüzde 0.4 artıda seyrediyor. ABD Hazine tahvil getirilerindeki yükselişe paralel olarak euro ve yen karşısındaki kazanımlarını korudu.

 

Bütün bunlara rağmen uzmanların dolarda düşüş beklemesi ise şaşırtıcı karşılandı. Doların gün sonunu nasıl kapattığını da sizlerle paylaşacağız.  

Editör: TE Bilisim