Türk lirasının dolar ve Euro karşısında değer kaybı devam ediyor. Dolar kurundaki anormal yükselişin nedenini sizler için derledik. Dolar kuru neden yükseliyor? Dolar Euro ve altındaki önlenemez yükselişin nedenlerini sizler için haberimizde derledik.

Dolar 7 TL EURO 8 TL OLDU

Vatandaşların en çok merak ettiği konulardan bir tanesi döviz kurları dolar ve Euro son birkaç gün ve anlamsız şekil çok hızlı bir biçimde yükselmeye başladı. Dolar 7 lirayı Euro ise 8 liraya aşmayı başardı.

Peki, bu kur artışı neden kaynaklanıyor? Buradaki sert dalgalanmanın nedeni uzmanlara göre birçoğu bizim dışımızdaki nedenlerden kaynaklanması. Dolar endeksinin yükselmesi Euro dolar kalitesinin ve giderek artması yani böylece dolar hem diğer paralara karşı değer kazanıyor hem de iç piyasadaki Türk lirasının değer kaybını arttırıyor. Türkiye'nin 2018 yılının Şubat Aralık döneminde dış borç ödemesi toplamda 93 buçuk milyar dolardı bu dönemde yapılan döviz talebi nedeniyle kurlar yükseliyor.

TÜRK LİRASININ DEĞER KAYBI

Türk Lirası 2018 yılı başından bu yana değer kaybediyor. Yılbaşında bugüne kadar değer kaybı toplamda yüzde 22 oranına ulaşmış durumda. Son yıllarda böylesine büyük bir değer kaybı hiçbir zaman yaşanmamıştı.

Editör: TE Bilisim