Dolar ve Euro hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Türk Lirası aynı hızda değer kaybetmeye ekonomik olarak bir daralmaya doğru koşar adım gidiyor. 10 Ağustos Cuma günü Dolar 5,9 seviyelerine Euro ise 7,5 seviyelerine kadar tırmandı. Bu hızlı tırmanış ne zaman duracak? Dolar ve Euro böyle hızlı bir şekilde artmaya devam ederse Türkiye ekonomisini bekleyen tehlikeler neler olabilir? Dolar ve Euro ile ilgili tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

1 Dolar Kaç TL oldu?

1 Ağustos'ta yaklaşık 10 gün önce aybaşında Dolar 4,9 seviyelerindeydi. Şuanda ise 1 Dolar 6,40 TL sınırına kadar gelmiş durumda. 10 günlük süreçte önemli artış ile Dolar tarihinin en hızlı yükselişlerinden birisi yaşıyor. 1 Dolar 6,40 Türk Lirası ediyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ise az önce yaptığı açıklama da "Ekonomik savaşı başarılı bir şekilde vereceğiz" açıklaması yaptı. İlerleyen günlerde Dolar da ki artışın sürmesi bekleniyor.

1 Euro kaç TL oldu?

1 Ağustos'ta Euro 5,6 seviyelerindeydi. 10 günlük süreçte 7,5 bandına kadar çıktığını görüyoruz. Dolar'ın yükselişi konuşuluyor ancak Euro'da hiç kendini belli etmeden tırmanmaya devam ediyor. Günün kapanış saatine çok az bir süre kalan 1 Euro 7,3 TL olarak kayıtlara geçti. Dolar ve Euro 10 Ağustos Cuma günü yüzde 10'u aşan bir büyüme gerçekleştirdi.