2017 yılına girdiğimiz ilk günden bu yana Dolarda ciddi bir yükselme meydana gelmekteydi neredeyse 4 TL civarına kadar yükselen dolar Merkez Bankasının piyasalara dolar aktarması ve yabancı yatırımcıların Türkiye'den beklenenden daha az gitmesi ile yeniden düşmeye başlamış ve 3,50 TL'lere kadar inmesini sağlamıştı.

Dolar beklentilerden daha da az olacak ve düşüşü devam edecek derken dolar sert bir şekilde yükselişe geçti ve herkesi kendisine hayret ettirdi. Peki dolar kaç TL oldu? Dolar neden hızlı bir şekilde yükseliyor.

DOLAR KAÇ TL OLDU

İlk olarak sizlere doların TL kuru ile ne kadar olduğunu belirtelim. Son veriler ile doların şu anda ülkemizde 3,72 TL'den işlem yaptığı görülmektedir. Bu rakamın düzenli bir şekilde artış yaşadığı da canlı olarak izleniyor.

DOLAR NEDEN YÜKSELDİ

Dolar normal seyrinde devam ederken özellikle son günlerde hızlı bir şekilde yükseldi peki bunun temel kaynağı nedir? Bilindiği üzere ABD ile Türkite bir birbirlerine vize konusunda kapıları kapattı. Özellikle ABD'nin jet yanıtlar ile Türkiye'ye vize vermeyeceğini duyurmasından sonra dolarda sert bir yükselme meydana geldi.

Yine Türkiye'nin Irak ve İran ile görüşüp Suriye operasyonlarını yürütmek istemesi de doların yükselmesinde başlıca etkenlerden bir tanesi olduğu tahmin edilmektedir.

Editör: TE Bilisim