Uzun zamandır ufak artışlar ile yükselip azalmakta olan dolar dün bilindiği gibi 3,74 seviyelerine kadar yükselmişti. Bugün doların piyasaya kaç TL ile başlayacağı ve yükselip azalmaların olup olmayacağı beklenirken dünkü rekorun ardından dolar güne 3,73 seviyelerinde başladı. Ancak beklendiği gibi olmadı ve kısa süreli bir düşüşün ardından dolar 3,77 lira seviyesine kadar yükseldi. Gün içerisinde epey kurun değişeceği tahmin edilmekte olup şu anda doları 3,75 seviyesine gerilemiş durumda. Birkaç saat içerisinde doların 3,76 seviyesine yükselmesi bekleniyor.

Piyasalarda Tedirginlik

Doların hızlı yükseliş ve ve düşüş yaşaması iç, dış pazarda tedirginglik yaratmaktayken bugün gün içerisinde doların sürekli olarak azalıp yükselmesi endişesi bulunmaktadır. Gün içerisinde normal seyretmeyen doların hızlı bir çıkış yapabilme ihtimali şimdiden tedirginlik yaratmış durumdadır.

Dolar küresel piyasada ciddi bir değer kazandı. Türkiye'ye yatırım fonu veren Fitch'in 27 Ocak 2017 tarihinde yapılacak değerlendirmeye az bir süre kaldığı için piyasalarda ki tedirginliğinde o derece arttığını söylemektedir. Bakalım dolar bugün gün içerisinde kaç TL seviyelerine kadar yükselecek veya azalacak. Dolar gün içerisinde ya da kısa bir zaman içerisinde yeni bir tarihi rekor bile kırabilir.
Editör: TE Bilisim