Dolar He Gün Ayrı Bir Rekor Kırıyor!

Doların önlenemez yükselişi devam ediyor. Haftaya rekorla başlayan dolar, haftanın ikinci gününde de yükselişine devam etti. Bu gün de yükselişle başlayan dolar, 2,6707 seviyesini görerek yine rekor kırdı. Haziran ayında ABD’nin faiz artırımına başlayacağına dair haberlerin gelmesi ile dolar güçlendi. Dün güne rekorla başlayan dolar, haftanın ikinci gününde de yeni bir rekor kırdı ve 2,6707 seviyesine ulaştı. Bu önlenemez yükseliş sabah saatlerinde doların 2.6680 - 2.6690 civarında işlem görmesini sağladı. Bu parite etkisi Euro’ya ise değer kaybettirdi. 2,82 liraya dayanan Euro haberlerini de size ulaştıracağız.

Doların başlıca altı para birimine karşı değerini gösteren endeksin 12 yılın zirvesine yakın seyretmesi bizim paramızın da değer kaybetmesine neden oldu. Dolardaki artışın nedeni ise ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ilk faiz artışını bu yıl yaparak diğer gelişmiş ülkelerden faiz konusunda ayrışacağı beklentisi oldu. Bu beklenti ile dolar geniş bantta değer kazanmaya devam ediyor. Peki doların bu önlenemez yükselişi daha ne kadar devam edecek?

Bildiğiniz üzere FED, dünyanın en büyük 10 merkez bankası arasında gelecek 12 ay içinde faiz artırması beklenen tek merkez bankası, bunun etkisi ile de doların gücünü daha uzun bir süre koruması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim