Dolar bilindiği gibi son birkaç ay içerisinde ciddi şekilde yükseldi. Özellikle 2017 yılına girmemizin ardından dolar adeta her yeni güne tarihi rekor ile başladı ve 3.90 seviyelerini aşarak neredeyse Euro'ya yaklaşmıştı. Geçtiğimiz günlerde dolar 3.80 seviyelerine kadar geldikten sonra hızlı düşüşler ile 3.66 seviyesine kadar inmişti. Doların bu hızlı düşüşü Amerika Birleşik Devletlerinde yaşanan politik sorunlar neden olduğu gibi yine ABD'nin yayımladığı tarım dışı istihdam verilerinin de istendiği gibi sonuçlanmamasının ardından dolarda yarım saatlik süreç içerisinde 5-6 kuruşluk bir azalma gözükmüştü. Doların bu gidişatı giderek azalacak derken yeniden dolar alevlendi.

Son Günlerin En Hızlı Çıkışı

Dolarda global piyasada hafta sonları işlem yapılmadı ve pazartesi gününe gelmemiz ile dolar tekrar 3.69 seviyelerine yükseldi. Birkaç gün içerisinde tekrar düşen dolar dün ve ondan ön ki gün hızlı bir yükseliş gösterdi.

Bugün 3.75 seviyelerine kadar gelen dolar şu anda 3.74 seviyelerinde işlem görmektedir. Dün doların kapanışı ile şu anki seviyesine bakıldığında dolarda %0.13'lük bir azalma olduğu görülmektedir. Önümüzde ki süreç içerisinde doların yükselişi ya da inişini sağlayacak ciddi açıklamalar beklenmediği için dolarda bu süreç içerisinde hızlı bir iniş ya da çıkış belenmiyor.
Editör: TE Bilisim