Doha'da beklenen karar çıkmayınca petroldeki fiyatlar çok büyük bir düşüş yaşadı. Yaşanan bu düşüşler yüzde 6'yı bulmuş durumda.Brent petrol 40 dolar sınırına kadar geriledi.


Petrol fiyatları dün petrol üreticisi ülkelerin Doha'da üretimi dondurmak için anlaşmaya varamaması üzerine yüzde 6'ya varan kayıplar yaşarken daha sonra hafif toparlanarak 41.31 dolardan işlem gördü.
Petrol fiyatları dün OPEC üyesi olan ve olmayan ülkelerin Doha'da üretimi dondurmak için bir anlaşmaya varamaması üzerine değer kaybetti.


Brent ham petrolün varil fiyatı yüzde 6'ya varan kayıplar yaşarken daha sonra hafif toparlanarak 41.31 dolardan işlem gördü. Brent'in varil fiyatı son kapanışa göre yüzde 4.15 aşağıda. ABD türü ham petrolün varil fiyatı da yüzde 4.6 kayıpla 38.50 dolar oldu.
DOHA'DA GEÇ BAŞLAYAN TOPLANTIDAN SONUÇ ÇIKMADI
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirdiği toplantıda, petrol üretiminin, Ocak 2016 seviyesinde tutulması yönünde karar alamadığı bildirildi.
Katar Petrol Bakanı Muhammed bin Salih es-Sade, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Katılımcı ülkeler, üretim seviyesinin dondurulmasıyla ilgili kararın alınabilmesi için daha fazla zaman ve istişareye ihtiyaç olduğuna karar verdi" dedi.


Petrol fiyatlarının seyrinin, şubat ayında Katar, Suudi Arabistan, Venezuela ve Rusya'nın katılımıyla Doha'da gerçekleştirilen toplantıda alınan kararın ardından iyileşme kaydettiğini belirten Sade, 15 ülkenin katıldığı toplantıda, üretimin durdurulması yönünde ortak bir karar alınamadığı için bu iyileşmenin uzun vadeli olamayacağını belirtti.
Doha'da 16 Şubat'ta gerçekleştirilen ve OPEC ülkelerinden Katar, Suudi Arabistan, Venezuela ve OPEC üyesi olmayan Rusya'nın onayladığı üretimin ocak ayı seviyesinde dondurulması kararına, OPEC üyesi İran karşı çıkmıştı.
Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) son yayınladığı "Aylık Petrol Piyasası Raporu"na göre, OPEC ham petrol üretimi, martta bir önceki aya göre günlük 90 bin varil düşüşle 32,47 milyon varil olarak gerçekleşmişti.
Editör: TE Bilisim