Devlet tarafından 30 bin liralık hibeli Genç çiftçilerin desteklenmesi projesi kapsamında başlatılan projeyi kullanmak isteyen dolandırıcılar ortaya çıkmaya başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca, “Genç Çiftçi  Projelerinin Desteklenmesi” projesi başvurularının bakanlık il ve ilçe  müdürlüklerine ücretsiz yapıldığı belirtilerek, projeden yararlanmak isteyenler  mağduriyet yaşamamaları için il ve ilçe müdürlüklerinden bilgi almaları yönünde  uyarıldı.

Bakanlıktan, “Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi” kapsamında 30  bin lira hibe verilmesiyle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, bakanlık ile diğer mali destek veren kurumlarla ilişkili  oldukları, yetkilendirildikleri veya akredite edildikleri bilgisini vererek,  belirli bir ücret karşılığında proje danışmanlık desteği sunma teklifinde bulunan  veya destek kazanma garantisi vaat eden kişi ve firmaların olduğu yönünde  duyumlar alındığı bildirildi.

Bakanlık ile il ve ilçe müdürlüklerinin, bu yönde bağlantılı olduğu  herhangi bir firma bulunmadığı belirtilen açıklamada, “Bu tür dolandırıcılara  itibar edilmemesi önemle duyurulur. Proje kapsamında verilecek hibe desteklerine yönelik başvuru mercileri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe müdürlükleri olup, müracaatçılardan başvuru için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Projeden yararlanmak isteyen kişilerin mağduriyet yaşamamaları  için Bakanlığımız il ve ilçe müdürlüklerinden bilgi almaları  önemle rica  olunur” ifadesi kullanıldı. Açıklamada ayrıca, bu tür bir yaklaşımla karşılaşan kişilerin, zaman  kaybetmeden güvenlik birimlerini ve adli mercileri bilgilendirmeleri gerektiği kaydedildi.

40 yaşını geçmeyecek

Hibeden yararlanabilmek için, 41 yaşından gün almamış olmak, okur yazar olmak, nüfusu 20 binin altın olan kırsal kesimde yaşamak, örgün eğitime devam ediyor olmamak, KDV, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı diğer hibe programlarından faydalanmamış olmak şartı aranıyor. Genç çiftçi hibe desteği 3 yıl süreyle uygulanacak. Bu kapsamda hibe desteğinden yararlanacak çiftçinin 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında kırsalda yaşaması gerekiyor.
Editör: TE Bilisim