Ülkemizde kadınların iş hayatında olması, sahada görev yapması için farklı alanlarda çalışmalar yapılırken kamu kurumları da özel sektör firmaları ile masada oturarak kadınların daha sık aktif rol oynayabilmeleri için yeni çalışmalara imza atmaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da bu konu hakkında ki görevlerini hızlandırdı.

Sıklıkla basın mensupları ile bir araya gelen, toplantılarda önemli açıklamalar yapan, verdiği müjdeler ile gündeme sık sık gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu 2 ile 5 yaş arasnda çocuğu olan kadınlara 400 TL bakım destek ücretinin verileceği belirtmişti. Peki bu ücret nasıl verilecek, 400 TL çocuk yardımı, çocuk desteği başvurusu nasıl alınır?

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kadınlara devlet 400 TL çocuk yardım ücreti veriyor Bunun için iki şart bulunuyor. Öncelikle kadının 2 ile 5 yaş arasında çocuğa sahip olması ve sanayi sektöründe mesleki eğitim kurslarına katılması gerekiyor. Mesleki eğitim kursları İŞKUR öncülüğünde yapılmakta olup ücretsiz olarak yapılıyor ve katılımcılara 45 TL'ye kadar günlük para verildiği gibi yine çocuğu olan kadınlara kurs boyunca 400 TL bakım ücreti de verilmektedir.

İŞKUR tarafından kamuoyuna duyurulmakta olan mesleki eğitim kurslarını İşin Olsa ekibi olarak bizler sık sık takip ediyoruz. Sizlerde sitemizi ve mobil uygulamamızı takip ederek tüm mesleki eğitim kursları hakkında bilgi sahibi olabilir ve kurslar olduğunda katılım göstererek hem nitelik kazanabilir hemde 400 TL bakım ücreti alabilirsiniz.

İLAN YAYIMLANDIĞINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı İndirin